Květákový steak s batátovou kaší a avokádovými rolky

Květákový steak s batátovou kaší a avokádovými rolky

Ingredience:

  • Půlka květáku

  • 50 ml balsamico

  • 30 g másla

  • hrstka čerstvého koriandru

  • 2 lžíce přírodně fermentované sojové omáčky

  • rostlinný olej

  • půlka granátového jablíčka

 

Batátová kaše:

  • 2 velké batáty

  • kus zázvoru

  • půlka chili cayenne

  • 1 šalotka

  • 200 ml kokosového mléka

  • sůl

Avokádové rolky

  • 1 zralé avokádo

  • 1 cuketa

  • 1 limetka

  • hrstka čerstvého koriandru

  • olivový olej

Postup:

Květák nakrájejte vertikálně na silnější plátky. Nechte je karamelizovat na pánvi, dokud pěkně nezhnědnou. Díky karamelizaci budou mít skvělou karamelovou a nasládlou chuť. Důležité je je moc nemíchat, jen je hezky nechat opékat na mírném ohni. Až budou květáky hnědé, zalijte je balsamico octem a nechte ocet vyvařit. Pak přidejte trošku sojové omáčky a trocha másla. Na závěr přidejte bylinky a stáhněte z ohně.

Batáty si nakrájejte na kostičky a zarestujte v hrnci. Přidejte najemno nakrájenou šalotku, závor a chili a restujte dokud směs úplně nezměkne. Pak brambory zalijte vývarem nebo vodou jen dost na to, aby batáty byly v tekutině ponořené. Příliš vody pak může vést k tomu, že vám vznikne batátový krém než kaše. Vařte dokud batáty nezměknou, cca 10 minut. Na závěr přidejte kokosové mléko a umixujte dohladka.

Avokádo rozmačkejte s koriandrem, limetovou šťávou a přidejte limetovou kůru. Osolte podle chuti. Pomocí škrabky z cukety vytvořte tenké dlouhé plátky. Na jeden konec plátku dejte trocha avokáda a srolujte v mini rolku.

Na batátovou kaši položte květákové steaky, přidejte rolky, posypte granátovým jablíčkem a dozdobte bylinkami.

 

Pokud se vám recept líbil, prosím zanechte mi feedback. Nedávno jsem se totiž rozhodla, že recepty přestanu psát, protože je stejně nikdo nečte a bohatě postačí videa. :D Tenhle jsem přidala na vaši žádost.