Ingredience:
-
Půlka květáku
-
50 ml balsamico
-
30 g másla
-
hrstka čerstvého koriandru
-
2 lžíce přírodně fermentované sojové omáčky
-
rostlinný olej
-
půlka granátového jablíčka
Batátová kaše:
-
2 velké batáty
-
kus zázvoru
-
půlka chili cayenne
-
1 šalotka
-
200 ml kokosového mléka
-
sůl
Avokádové rolky
-
1 zralé avokádo
-
1 cuketa
-
1 limetka
-
hrstka čerstvého koriandru
-
olivový olej
Postup:
Květák nakrájejte vertikálně na silnější plátky. Nechte je karamelizovat na pánvi, dokud pěkně nezhnědnou. Díky karamelizaci budou mít skvělou karamelovou a nasládlou chuť. Důležité je je moc nemíchat, jen je hezky nechat opékat na mírném ohni. Až budou květáky hnědé, zalijte je balsamico octem a nechte ocet vyvařit. Pak přidejte trošku sojové omáčky a trocha másla. Na závěr přidejte bylinky a stáhněte z ohně.
Batáty si nakrájejte na kostičky a zarestujte v hrnci. Přidejte najemno nakrájenou šalotku, závor a chili a restujte dokud směs úplně nezměkne. Pak brambory zalijte vývarem nebo vodou jen dost na to, aby batáty byly v tekutině ponořené. Příliš vody pak může vést k tomu, že vám vznikne batátový krém než kaše. Vařte dokud batáty nezměknou, cca 10 minut. Na závěr přidejte kokosové mléko a umixujte dohladka.
Avokádo rozmačkejte s koriandrem, limetovou šťávou a přidejte limetovou kůru. Osolte podle chuti. Pomocí škrabky z cukety vytvořte tenké dlouhé plátky. Na jeden konec plátku dejte trocha avokáda a srolujte v mini rolku.
Na batátovou kaši položte květákové steaky, přidejte rolky, posypte granátovým jablíčkem a dozdobte bylinkami.
Pokud se vám recept líbil, prosím zanechte mi feedback. Nedávno jsem se totiž rozhodla, že recepty přestanu psát, protože je stejně nikdo nečte a bohatě postačí videa. :D Tenhle jsem přidala na vaši žádost.