Potřebujete jen pár ingrediencí. Místo cizrny můžete použít i červenou čočku, která taky skvěle funguje. Hlavně nenahrazujte koriandr, nebo vás fakt nebudu mít ráda. :)
Ingredience
-
plechovka cizrny
-
200 ml kokosové smetany
-
250 ml přírodního jablečného moštu
-
šalotka
-
chili paprička (použila jsem caynne)
-
kousek zázvoru
-
kousek chili
-
citronová tráva
-
mletý římský kmín
-
bobkový list
-
4 velká rajčata nebo plechovka
-
lžíce rajčatového protlaku
-
čerstvý koriandr
-
Semínka koriandru
-
pár kousek ciabatty
-
olivový olej
-
sůl a pepř
Postup:
Na oleji si osmahněte nadrobno pokrájenou šalotku, zázvor, citronovou trávu a chili. Citronovou trávu oloupejte a odkrojte tvrdou část - to je ta úzká část na konci. Použijte prostředek nebo jednoduše prostě tu část, která se snadno krájí. :-)
Přidejte římský kmín a lžičku mletého koriandru. Přidejte dostatečné množství oleje, aby se vám kmín nepřipálil. Až vám šalotka i zázvor změknou, přidejte lžíci rajčatového protlaku. Přidejte okapanou cizrnu, osolote a restujte cca 8 minut.
Přidejte pokrájená rajčata a zalijte jablečným freshem. Přihoďte tři lístky bobkového listu. Pak povařte 30 minut. Přidejte na závěr kokosovou smetanu a pár lžic jablečného freshe. Dosolte podle chuti. Stáhněte z ohně, opepřete a přidejte čerstvý koriandr.
Ciabattu nebo oblíbený chléb pokapejte olivovým olejem a hezky upečte dozlatova na pánvi. Na závěr na kari přidejte lžíci ztuhlé kokosové smetany a zakápněte olivovým olejem. Pokud máte rádi ostré, přidejte špetku chili. ;-) Pokud se pokrm rozhodnete udělat, určitě ho sdílejte na svém Instagramu a označte mě.
Dobrou chuť!