Fancy toast s arašídovým máslem a kokosovými chipsy

Fancy toast s arašídovým máslem a kokosovými chipsy

Taky patříte mezi jedince, kteří arašídové máslo jedí polévkovou lžící? Pak vás tenhle luxusní toast s pošírovanou hruškou a domácími kokosovými chipsy vystřelí do nebes. Stvořený jen pro výjimečné dny.

Tenhle recept jsem vytvořila při práci na menu pro BitterSweet Kafe v Praze.

Když jsem popisovala ostatním recept, měli mě trochu za blázna. :-) Ale při ochutnání už jenom nevěřícně vrtěli hlavou. Fakt je to dobrota. Krémová arašídová pomazánka, nakyslá hruška a křupavé sladko-slané kokosové chipsy vám udělají v puse ohňostroj.

 

Tady jsou ingredience:

  • přírodní arašídové máslo
  • 25 ml kokosové smetany
  • hruška
  • červené víno
  • celá skořice
  • bobkový list
  • třtinový cukr
  • hřebíček
  • plátek celozrnného toastu nebo chleba
  • kokosové chipsy:
  • kokosové plátky
  • uzená paprika
  • tamari
  • javorový sirup
  • kokosový olej

Postup:

Arašídové máslo smíchejte s kapkou kokosové smetany. Kokosová smetana krásně zjemní jeho konzistenci a máslo načechrá. Pomazánka pak nebude tak hutná a nebude se tolik lepit na zuby. Funguje to ale pouze u přírodního arašídového másla.

Pošírovaná hruška

Hrušku zbavte slupky a jádřinců a povařte v čeveném víně, přidejte dvě lžíce třtinového cukru, skořici, bobkový list, hřebíček a povařte do změknutí. Doba vždy trvá na tom, jak tvrdé hrušky máte.

Kokosové chipsy

A teď pojďme na kokosové chipsy. Nebudu lhát, na tenhle recept jsem fakt hrdá, protože vás jejich chuť překvapí. Nejdřív si připravte marinádu. Do misky přidejte lžičku uzené papriky, lžíčku tamari, lžičku kokosového oleje. Všechny přísady dobře zamíchejte a nalijte na chipsy. Ty pak vložte na pekáč potřený kokosovým olejem. Plátky položte tak, aby se lehce překrývaly a tvořily tvar chipsu. Pečte 8 minut na 150 stupňů.

A pak už to jenom všechno dát dohromady a naservírovat někomu, koho máte hodně hodně rádi. Já ho dělám sobě. :-D